
En gång i tiden har det nog funnits snygga välskötta hallon-planteringar i vår trädgård, men nu växer hallonen mer lr mindre vilt överallt!! Speciellt bra trivs dom i vinbärsbuskarna och den koreanska berberishäcken.
Dom vilda hallonen drar sej lite undan, till förmån för den något mera tama sorten. Det tycker jag är lite synd, då dom vilda ger mycket mera smak än dom odlade tama. Tänkte att dom vilda kanske kunde smitta ner dom mesiga lite, men det tar tydligen flera år innan dom muterat sej?
Nu har jag fått "hjälp" av min mamma. Hon tar och plockar alla stora och lägger i vinproduktion... kanske jag kan få några flaskor då... som tack för ...?
Som sällskap plockar jag vildhallonen. Dom tar inte så stor plats i frysen och dom är godast i snapsen.
Hallonsnaps:
5 dl hallon
1 flaska vodka lr annan sprit
2 tsk vaniljsocker lr 1 vaniljstång och 2 tsk florsocker.
8 basilikablad.
Häll i tätslutande burk på ca 1 liter. Skaka försiktigt var dag i 5 dagar. Jag förvarade den i svalen.
Ska eg vara smultron, men mina tog slut. Jättegott med vinbär, björnbär, blåbär, lingon... ja vad du vill för bär i.
Lycka till!!
Nedspritat... nedprintat av en lurig Eva... skååååål!! ;-)
2 kommentarer:
Mina hallon har slagit sig ihop med brännässlorna,så det är ett äventyr att plocka dom:))
Kolla nu har jag ett tips av vad jag ska göra av mina TACK!!!
Åh kan du inte skicka lite till mig Eva.. Jag som inte tål jordgubbar har inte fått några hallon i år heller... :( // Jordgubbsallergikern Ellie
Skicka en kommentar